1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, szárított oregánó, kakukkfű és bazsalikom, só, bors, 80 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen), olaj, 20 dkg cukkini 4 db kemény paradicsom, 10 db koktélparadicsom.juh- vagy kecskesajt, néhány salátalevél, bazsalikom- és oregánó.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd a zöldfűszerekkel, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal együtt a darált húshoz adjuk, és jól összedolgozzuk.
A húsmasszából 6-8 gombócot formálunk, kissé ellapítjuk, és 30 percre betesszük a hűtőszekrénybe. Sütés előtt átkenjük őket olajjal, majd grillserpenyőben vagy sütőpapírral bélelt tepsiben mindkét oldalukat bamára pirítjuk. Friss házikenyér, felaprózott hagyma, mustár, héjában sült krumpli illik hozzá.
Még finomabb, ha a hámozatlan cukkinit nem túl vékonyan felkarikázzzuk, felforrósított olajban éppen csak megfonnyasztjuk, betakarjuk vele a majdnem kész húspogácsák tetejét. Sózzuk, borsozzuk, vastag karikákra szelt paradicsommal és szeletelt sajttal gazdagítjuk, aztán sütőbe visszatéve 10 percig sütjük (hogy a sajt egy kicsit megolvadjon). Salátalevelekkel, zöldfűszerrel és koktélparadicsommal díszítve tálaljuk.