A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Fűszeres húspogácsa

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 27. - Házi praktikák

      1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma,  szárított oregánó, kakukkfű és bazsalikom, só, bors, 80 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen),  olaj, 20 dkg cukkini 4 db kemény paradicsom, 10 db koktélparadicsom.juh- vagy kecskesajt, néhány salátalevél, bazsalikom- és oregánó.

A hagymát  megtisztítjuk,  finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd a zöldfűszerekkel, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal együtt a darált húshoz adjuk, és jól összedolgozzuk.

A húsmasszából 6-8 gombócot formálunk, kissé ellapítjuk, és 30 percre betesszük a hűtőszekrénybe. Sütés előtt átkenjük őket  olajjal, majd  grillserpenyőben vagy sütőpapírral bélelt tepsiben mindkét oldalukat bamára pirítjuk. Friss házikenyér, felaprózott hagyma,  mustár, héjában sült krumpli illik hozzá.

Még finomabb, ha  a hámozatlan cukkinit nem túl vékonyan felkarikázzzuk,  felforrósított olajban éppen csak megfonnyasztjuk, betakarjuk vele a majdnem kész húspogácsák tetejét. Sózzuk, borsozzuk, vastag karikákra szelt paradicsommal és  szeletelt sajttal gazdagítjuk, aztán sütőbe visszatéve  10 percig sütjük (hogy a sajt egy kicsit megolvadjon). Salátalevelekkel, zöldfűszerrel  és koktélparadicsommal díszítve tálaljuk.

huspogacsa_15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr116701432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása