A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Tintahalkarikák sütve

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 27. - Házi praktikák


       4 db tisztított tintahal (kb. 800 g), 2 db tojás, só, őrölt bors,  finomliszt, 2 dl világos sör, olaj z, 1 db zöldcitrom  8-10 szál snidling.

A tintahalakat kívül-belül gondosan letisztogatjuk, megmossuk, papírkendővel felitatjuk róluk a vizet, és kisujjnyi vastag karikákra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük.  lisztet és   őrölt fehér borsot simára keverünk a tojássárgákkal és a sörrel, majd óvatosan beleforgatjuk a habot.
Nagyobb serpenyőben felforrósítunk két-három ujjnyi olajat. A tintahalgyűrűket  lisztbe hempergetjük, lerázzuk róluk a felesleget, aztán több részletben a s'örtésztába forgatjuk. Egyenként kiemeljük és lecsepegtetjük őket, majd mindkét oldalukat aranysárgára sütjük az olajban. A gyűrűket papírkendőre terítjük, felitatjuk róluk az olajat, és meleg, de kikapcsolt sütőbe tesszük, amíg a többi is kisül.

Tálaláskor nagyobb, lapos tálra púpozzuk őket, és vékony gerezdekre szelt zöldcitrommal, snidlingszálakkal díszítve mihamarabb tálaljuk, mert frissen az igazi! Majonézmártás, sült hasábburgonya, petrezselymes főtt krumpli, hagymá- val-bazsalikommal bolondított paradicsomsaláta illik hozzá. Főtt burgonyával is kínálhatjuk. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

tintahal.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2916701502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása