A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Spanyol fokhagymás garnéla

Tgy recept

2022. január 22. - Házi praktikák

50 dkg garnélarák, olaj, 6 gerezd fokhagyma, 3 db chili paprika, 2 dl olívaolaj, petrezselyem, 1db citrom leve, 5 dl fehérbor.

Lefejtjük a garnélák páncélját, és a hátukat felvágva eltávolítjuk a bélcsatornát. Levágjuk a fejüket, a farkukat meghagyjuk. Leöblítjük, papírtörlővel leszárítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, Beletesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát és a chilit. Folyamatosan kevergetjük, míg az olaj sisteregni nem kezd, ekkor beletesszük a megtisztított garnélákat, és addig sütjük, míg a rákhús rózsaszínűvé válik és összekunkorodik. Szűrőkanállal kiemeljük az olajból, lecsepegtetjük, és előmelegített tálkákba tesszük. Meghintjük petrezselyemmel és meglocsoljuk citromlével (6 evőkanál).
Sok bagettet kínálunk mellé, amivel kimártogathatjuk az ízletes szaftot.
Száraz, lendületes savtartalmú, fehérbor illik hozzá. A 17 ezres gyűjteményből.

spanyol_fokhagysas_garnela.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5316820996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása