50 dkg garnélarák, olaj, 6 gerezd fokhagyma, 3 db chili paprika, 2 dl olívaolaj, petrezselyem, 1db citrom leve, 5 dl fehérbor.
Lefejtjük a garnélák páncélját, és a hátukat felvágva eltávolítjuk a bélcsatornát. Levágjuk a fejüket, a farkukat meghagyjuk. Leöblítjük, papírtörlővel leszárítjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, Beletesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát és a chilit. Folyamatosan kevergetjük, míg az olaj sisteregni nem kezd, ekkor beletesszük a megtisztított garnélákat, és addig sütjük, míg a rákhús rózsaszínűvé válik és összekunkorodik. Szűrőkanállal kiemeljük az olajból, lecsepegtetjük, és előmelegített tálkákba tesszük. Meghintjük petrezselyemmel és meglocsoljuk citromlével (6 evőkanál).
Sok bagettet kínálunk mellé, amivel kimártogathatjuk az ízletes szaftot.
Száraz, lendületes savtartalmú, fehérbor illik hozzá. A 17 ezres gyűjteményből.