A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Avokádós halsaláta

Tgy recept

2022. január 30. - Házi praktikák

2 db avokádó, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 szál kígyóuborka, 1 fej saláta, 40 dkg főtt hal, olívaolaj, 1 db citrom, só, bors.
A sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, leforrázzuk, majd hűlni hagyjuk. A kígyóuborkát hosszában félbevágjuk, azután felszeleteljük. A salátát leveleire bontva megmossuk, majd egy salátástálat kibélelünk vele. Az avokádót megtisztítva kockára vágjuk, és a halat is feldaraboljuk s az előkészített zöldségekkel együtt a tálba tesszük. Az olívaolajat a citromlével összekeverjük, megsózzuk, borsozzuk, végül az avokádós halra locsoljuk. A 17 ezres receptgyűjteméníből.

avokado_halsalata.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4616956620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2022.01.31. 07:43:16

Hasonlót szoktam készíteni, de nem főtt hallal hanem melegen füstölt hallal. A melegfüstölést félbevágott hallal csinálom, fej nélkül. (ponty és pisztráng ami szóba jöhet) a halat a füstölés után megnyúzom, hogy a bőre ne kerüljön bele és a nagyobb csontokat (gerinc ) kiemelem belőle.
Mostanában divatos fügés balzsamecet nagyon megy hozzá, az olivás citromos dresszing mellé.
süti beállítások módosítása