50 dkg nyers füstölt hús, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, petrezselyem, néhány fehérkáposztalevél, 3 db érett paradicsom, 30 dkg krumpli, só, bors, 2 dl tejföl, babérlevél.
A nyers húst egy napra beáztatjuk, hogy a só jól oldodjon. Másnap egy nagyobb fazékban hideg vízben feltesszük főzni, hozzáadjuk a felaprított zöldséget, a megtisztított a vöröshagymát, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük. Főzhetünk a húslevesbe egy-két káposztalevelet is. Ha a hús félpuha, hozzáadjuk a feldarabolt krumplit, a felszeletelt paradicsomot, és az egészet puhára főzzük. Mielőtt tálalunk, a húst vegyük ki a levesből, szeleteljük fel, majd úgy tegyük vissza. Megoldható úgyis, hogy a felszeletelt húst zöldséggel körül rakva szolgáljuk fel, tejföllel meglocsoljuk.