A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Burgundi húsleves

Tgy recept

2022. február 14. - Házi praktikák

50 dkg nyers füstölt hús, 1 fej vöröshagyma,  1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, petrezselyem, néhány fehérkáposztalevél, 3 db érett paradicsom, 30 dkg krumpli, só, bors, 2 dl tejföl, babérlevél.

 A nyers húst egy napra beáztatjuk, hogy a só jól oldodjon. Másnap egy nagyobb fazékban hideg vízben feltesszük főzni, hozzáadjuk a felaprított zöldséget, a megtisztított a vöröshagymát, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük. Főzhetünk a húslevesbe egy-két káposztalevelet is. Ha a hús félpuha, hozzáadjuk a feldarabolt krumplit, a felszeletelt paradicsomot, és az egészet puhára főzzük. Mielőtt tálalunk, a húst vegyük ki a levesből, szeleteljük fel, majd úgy tegyük vissza. Megoldható úgyis, hogy a felszeletelt húst zöldséggel körül rakva szolgáljuk fel, tejföllel meglocsoljuk.

capture-20200719-110917.png

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6617498556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása