A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Palóc leves

Tgy recept

2022. február 18. - Házi praktikák

75 dkg birka- vagy marhahús, 2 evőkanál olaj vagy zsír, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg krumpli, 50 dkg zöldbab, liszt, 2 dl tejföl, pirospaprika, köménymag, babérlevél, só, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem zöldje.

Egy teljes evőkanál zsírban halványra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát, meghintjük egy kiskanál pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük egy kevés vízzel, nehogy a paprika megégjen. Rátesszük a kockára vágott húst. Rászórunk egy kevés köménymagot, és bele dobunk egy babérlevelet, és hozzáadunk egy gerezd összezúzott fokhagymát, megsózzuk, és megpároljuk.
Közben többször megkeverjük. Ha a húst zsírjára pirítjuk, annyi vizet öntsünk alá, hogy ne süljön le. Külön edényben, gyengén sós vízben a hússal azonos mennyiségű, kockára vágott krumplit, kisebb darabokra vágott zöldbabot puhára főzünk. Majd a krumplit és a babot leszűrjük, hozzáöntjük a megpirított, puha húshoz. Annyi levet öntünk hozzá, hogy gulyásleves sűrűségű legyen. Felforraljuk. Ha már a hús is puha, belekeverünk 2 dl tejfölt. Tetejére zöldpetrezselymet szórunk. A 17 ezres receptgyűjteményből.

paloc_leves_1998.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9917618642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása