50 dkg padlizsán, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj, fokhagyma, só, bors, majoránna.
A badlizsánt hámozzuk le, vágjuk ujjnyi szeletekre, bundázzuk lisztben, tojásban, zsemlemorzsában, és bőséges, forró olajban süssük ki.
Készíthetjük darált sertéshússal is. Ilyenkor használjunk vöröshagymát, fokhagymát, zsírt, tejfölt, tojást, sót, borsot, majoránnát.
A megtisztított padlizsánt karikákra vágjuk, sózzuk és minden szeletet lisztbe mártogatva, bő, forró olajban hirtelen átsütjük. A szeletek felével kibéleljük a tepsit. Hozzáadjuk a megpirított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, majd a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a levét elfőtte. Ráterítjük a padlizsánszeletekre a masszát, lesimítjuk, majd a tetejére rakjuk a padlizsán megmaradt részét. Ráöntünk 3 dl tejfölt, betesszük a sütőbe, pirosra sütjük.