A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Padlizsán sütve

Egyszerű és olcsó ételek

2023. március 25. - Házi praktikák

50 dkg padlizsán, tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj, fokhagyma, só, bors, majoránna.

A badlizsánt hámozzuk le, vágjuk ujjnyi szeletekre, bundázzuk lisztben, tojásban, zsemlemorzsában, és bőséges, forró olajban süssük ki.

Készíthetjük darált sertéshússal is. Ilyenkor használjunk vöröshagymát, fokhagymát, zsírt, tejfölt, tojást, sót, borsot, majoránnát.

A megtisztított padlizsánt karikákra vágjuk, sózzuk és minden szeletet lisztbe mártogatva, bő, forró olajban hirtelen átsütjük. A szeletek felével kibéleljük a tepsit. Hozzáadjuk a megpirított vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, majd a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a levét elfőtte. Ráterítjük a padlizsánszeletekre a masszát, lesimítjuk, majd a tetejére rakjuk a padlizsán megmaradt részét. Ráöntünk 3 dl tejfölt, betesszük a sütőbe, pirosra sütjük.

 

padlizsan200.png

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr818080094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása