A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Lacipecsenye

Tgy recept

2022. február 17. - Házi praktikák

60 dkg bőrős sertéskaraj, zsír vagy olaj, só, bors, liszt.

A lacipecsenye csak a bőrös sertéshúsból jó. Bőrös részét először kissé leperzseljük, lekaparjuk, majd jól megmossuk. Nagyobb szeleteket vágunk belőle. A bőrös részt 1 cm-es távolságra bevágjuk.  Arra vigyázzunk, hogy a szalonnát ne vágjuk át. Azután a szeleteket sós vízbe rakjuk, másnapig  hideg helyen áztatjuk, Sütés előtt kivesszük a sós vízből, szárazra töröljük, lisztbe mártjuk és beletesszük a felforrósított zsírba, lefedjük, pirosra sütjük, de ne szárítsuk ki. Többféle körítéssel tálaljuk.

pecsenye.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6017587618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása