A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Francia húspogácsa bormártásban

A világ legjobb ételei/retró

2022. február 16. - Házi praktikák

0 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, zsír, liszt, 2 dl tejfel, 2 db tojás, vaj, só, majoránna, bors, tárkony, olívaolaj, bormártás.

 A vöröshagymát megtisztítjuk, megreszeljük, zsírban világosbarnára megpirítjuk, lehűtjük. Azután jól összegyúrjuk a darált hússal, a fokhagymával, az ázott zsemlével, a tojással, majoránnával, a sóval és a vajjal. A kapott masszából kicsiny pogácsákat formázunk és bő, forró olajban barnára sütjük. Közben elkészítjük a bormártást is. A mártáshoz az apróra vágott hagymát vízzel kevert vörösborban feltesszük főni, borsozzuk és lefedve, lassú tűzön forraljuk, majd finom szűrőn  átszűrjük és hűlni hagyjuk. Rántást készítünk, felengedjük a borral, tárkonnyal és sóval fűszerezzük, összeforraljuk, majd a  borral megfelelő sűrűségűre hígítjuk.Tálaláskor a melegen tartott húsra öntve tálaljuk.

francia_huspogacsa100.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4817562102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása