0 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, zsír, liszt, 2 dl tejfel, 2 db tojás, vaj, só, majoránna, bors, tárkony, olívaolaj, bormártás.
A vöröshagymát megtisztítjuk, megreszeljük, zsírban világosbarnára megpirítjuk, lehűtjük. Azután jól összegyúrjuk a darált hússal, a fokhagymával, az ázott zsemlével, a tojással, majoránnával, a sóval és a vajjal. A kapott masszából kicsiny pogácsákat formázunk és bő, forró olajban barnára sütjük. Közben elkészítjük a bormártást is. A mártáshoz az apróra vágott hagymát vízzel kevert vörösborban feltesszük főni, borsozzuk és lefedve, lassú tűzön forraljuk, majd finom szűrőn átszűrjük és hűlni hagyjuk. Rántást készítünk, felengedjük a borral, tárkonnyal és sóval fűszerezzük, összeforraljuk, majd a borral megfelelő sűrűségűre hígítjuk.Tálaláskor a melegen tartott húsra öntve tálaljuk.