20 dkg sült sertéshús (vagy maradék sült), 2 db alma, 2 db nyers uborka, 2 db krumpli, 1 db cukkini, 1 fej lilahagyma, 2 db kemény tojás, majonéz, mustár, 2 dl tejföl, tartármártás, 5 dl száraz fehérbor, petrezselyem, só, bors, 2 db piros paradicsom.
A sült húst felcsíkozzuk, a főtt burgonyát, az almát, az ecetes uborkát kockára vágjuk. a cukkinit lereszeljük, a lilahagymát és a kemény tojást felszeleteljük. Ízlés szerint piros paradicsomot is tehetünk bele. A saláta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Ezután elkészítjük a mártást majonézből, mustárból, sóból, borsból, tartármártásból, majd felöntjük tejföllel és fehérborral. Végül az egészet beleforgatjuk a tál tartalmába. A tetejét megszórjuk petrezselyemmel. Legalább egy órát állni hagyjuk, majd tálaljuk. Paradicsommal díszítjük.