A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Almás hússaláta (orosz)

Tgy recept

2022. február 04. - Házi praktikák

20 dkg sült sertéshús (vagy maradék sült), 2 db alma, 2 db nyers uborka, 2 db krumpli, 1 db cukkini, 1 fej lilahagyma, 2 db kemény tojás, majonéz, mustár, 2 dl tejföl,  tartármártás, 5 dl száraz fehérbor, petrezselyem, só, bors, 2 db piros paradicsom.

A  sült húst felcsíkozzuk, a főtt burgonyát, az almát, az ecetes uborkát kockára vágjuk. a cukkinit lereszeljük, a lilahagymát  és a kemény tojást felszeleteljük. Ízlés szerint piros paradicsomot is tehetünk bele.  A saláta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Ezután elkészítjük a mártást majonézből, mustárból, sóból, borsból, tartármártásból, majd felöntjük tejföllel  és  fehérborral. Végül az egészet beleforgatjuk a tál tartalmába. A tetejét megszórjuk petrezselyemmel. Legalább egy órát állni hagyjuk, majd tálaljuk. Paradicsommal díszítjük.

almas_hussalata_1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5117163924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása