A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Fokhagymás krumpli

Tgy recept

2023. március 24. - Házi praktikák

1 kg krumpli (egyforma nagyok legyenek), 65 dl zöldségleves (leveskockából is jó), 3 babérlevél, 5 dl száraz bor, rozmaring, evőkanál mustármag, 2 evőkanál olívaolaj, 10 gerezd fokhagyma, só, 50 dkg túró, petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 csokor metélőhagyma, 2 dl joghurt, sajt.

A krumplit mossuk meg  (legjobb az  újkrumpli) és a héját kefével jól dörzsöljük le. Öntsük rá a kész zöldséglevest, a bort, ízesítsük babérral, rozmaringgal, mustármaggal és olívaolajjal. fedjük le és 10 percig főzzük, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket és 10 percig tovább forraljuk, majd vegyük le a tűzről. Közben a túrót törjük össze, keverjük bele a joghurtot ,vágott petrezselymet, felkarikzott hagymát. Sózzuk meg, és hintsük meg metélőhagymával. A megfőtt krumpliról öntsük le a levét, sózzuk meg és vágjuk le mindegyik tetejét, tegyünk rá egy kevés túrót , takarjuk be sajttal és tegyük be a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4318078452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása