1 kg krumpli (egyforma nagyok legyenek), 65 dl zöldségleves (leveskockából is jó), 3 babérlevél, 5 dl száraz bor, rozmaring, evőkanál mustármag, 2 evőkanál olívaolaj, 10 gerezd fokhagyma, só, 50 dkg túró, petrezselyem, 1 fej hagyma, 1 csokor metélőhagyma, 2 dl joghurt, sajt.
A krumplit mossuk meg (legjobb az újkrumpli) és a héját kefével jól dörzsöljük le. Öntsük rá a kész zöldséglevest, a bort, ízesítsük babérral, rozmaringgal, mustármaggal és olívaolajjal. fedjük le és 10 percig főzzük, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket és 10 percig tovább forraljuk, majd vegyük le a tűzről. Közben a túrót törjük össze, keverjük bele a joghurtot ,vágott petrezselymet, felkarikzott hagymát. Sózzuk meg, és hintsük meg metélőhagymával. A megfőtt krumpliról öntsük le a levét, sózzuk meg és vágjuk le mindegyik tetejét, tegyünk rá egy kevés túrót , takarjuk be sajttal és tegyük be a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon. Salátával tálaljuk.