A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Báránypiláf (török) x

A világ legjobb ételei/retró

2021. augusztus 16. - Házi praktikák

50 dkg báránycomb, só, zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 db paradicsom, pradicsompüré, egy liter húsleves, 2 dl vörösbor, 1 szál sárgarépa, 5 dkg mazsola, 30 dkg rizs, petrezselyem.

 A báránycombot megmossuk, a hártyákat eltávolítjuk, majd a húst felkockázzuk, sózzuk. Megforrósított zsírban kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk, belevágjuk a paradicsomot, és beletesszünk a paradicsomsűrítményt, és néhány percig sütjük. Felengedjük a húslevessel, és hozzáöntünk vörös bort, közepes lángon főzzük. Időnként az elfőtt levet húslével pótoljuk. Amikor megpuhult a hús, hozzákeverjük a tisztított, apróra vágott sárgarépát, mazsolát és a nyers rizst, lefedve készre főzzük az egészet.Tálalás előtt meghintjük petrezselyemmel. A 17 ezres receptgyűjteményből.

baranypilaf.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5716661504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása