50 dkg báránycomb, só, zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 db paradicsom, pradicsompüré, egy liter húsleves, 2 dl vörösbor, 1 szál sárgarépa, 5 dkg mazsola, 30 dkg rizs, petrezselyem.
A báránycombot megmossuk, a hártyákat eltávolítjuk, majd a húst felkockázzuk, sózzuk. Megforrósított zsírban kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk, belevágjuk a paradicsomot, és beletesszünk a paradicsomsűrítményt, és néhány percig sütjük. Felengedjük a húslevessel, és hozzáöntünk vörös bort, közepes lángon főzzük. Időnként az elfőtt levet húslével pótoljuk. Amikor megpuhult a hús, hozzákeverjük a tisztított, apróra vágott sárgarépát, mazsolát és a nyers rizst, lefedve készre főzzük az egészet.Tálalás előtt meghintjük petrezselyemmel. A 17 ezres receptgyűjteményből.