A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Birkapörkölt (bográcsban) x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 20. - Házi praktikák

      75 dkg birkahús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl vörös bor, 1 kg burgonya 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, köménymag, pirospaprika, olaj.

A bográcsba kevés olajat teszünk, rádobjuk a kockára vágott húst és a szeletekre vágott vöröshagymát. Fűszerezzük sóval, egy kevés köménnyel és a nyílt tűzön, időnként rázogatva pirítjuk addig, amíg a saját leve el nem fő. Ekkor vörös borral pótoljuk a hiányzólevet, majd kissé puhára főzzük, és ismét zsírjára pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, a zöldpaprikát, a felkarikázott paradicsomot, a 2 gerezd fokhagymát apróra vágva, és felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát és a húst ne lepje el. Az egészet készre főzve, azonmód tálaljuk.  Friss kenyeret adunk hozzá. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

birkaporkolt_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6116665558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása