A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Brazil rizses csirke

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 22. - Házi praktikák

       3 db csirkemell vagy comb, 5 dl húsleves, 1 db citrom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg rizs, paradicsompüré, 1 db paprika, 10 dkg borsó, 1 szál sárgarépa, sáfrány,  petrezselyemzöld, korianderlevél, 5 dkg chorizo (füstölt kolbász), só, bors,olaj.

 Citromléből, petrezselyemből, korianderlevélből, húslevesből  pácot készítünk, beletesszük a csirkét egy-két órára állni hagyjuk benne. Közben átmossuk  a rizst, felaprítjuk a hagymát, felszeleteljük a répát és a  kolbászt (chorizot). Majd kevés olajon megpirítjuk a pácból kivett csirkét, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, egy kissé megpároljuk, majd beleaprítjuk a sárgarépát, a zöldpaprikát és a kolbászt, jól összekeverjül. Utána a rizst is  hozzáadjuk, felöntötjük  a forrásban lévő húslevessel , sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a páccal és a paradicsomlével. Lefedjük az edényt, alacsony lángon tíz percig főzzük. Ekkor beletesszük a borsót, és húsz percig tovább főzzük. Amikor a zöldség, a rizs és a hús megfőtt, petrezselymmel megszórjuk, és korianderlevéllel díszítjük. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

 brazil_rizses_csirke.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6516667014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása