3 db csirkemell vagy comb, 5 dl húsleves, 1 db citrom, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg rizs, paradicsompüré, 1 db paprika, 10 dkg borsó, 1 szál sárgarépa, sáfrány, petrezselyemzöld, korianderlevél, 5 dkg chorizo (füstölt kolbász), só, bors,olaj.
Citromléből, petrezselyemből, korianderlevélből, húslevesből pácot készítünk, beletesszük a csirkét egy-két órára állni hagyjuk benne. Közben átmossuk a rizst, felaprítjuk a hagymát, felszeleteljük a répát és a kolbászt (chorizot). Majd kevés olajon megpirítjuk a pácból kivett csirkét, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, egy kissé megpároljuk, majd beleaprítjuk a sárgarépát, a zöldpaprikát és a kolbászt, jól összekeverjül. Utána a rizst is hozzáadjuk, felöntötjük a forrásban lévő húslevessel , sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a páccal és a paradicsomlével. Lefedjük az edényt, alacsony lángon tíz percig főzzük. Ekkor beletesszük a borsót, és húsz percig tovább főzzük. Amikor a zöldség, a rizs és a hús megfőtt, petrezselymmel megszórjuk, és korianderlevéllel díszítjük. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)