A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Colbert bélszín

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 23. - Házi praktikák

       80 dkg vesepecsenye, 30 dkg gomba, 40 dkg kelkáposzta, liszt, 1 db tojás 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld,  só, bors, mustár, olaj, sertésháló.

A vesepecsenyét sóval, borssal és mustárral bedörzsöljük, majd kevés olajon minden olda­lát megsütjük. A serpenyőből kivéve hagyjuk kihűlni. A kelkáposztát leveleire szedjük és a forrásban levő sós vízbe tesszük, felforraljuk. A gombát, a vöröshagymát és a petrezselyemet finomra vágjuk. A vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a gom­bát, és addig pároljuk, amíg a gomba leve elfő.

Köz­ben meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a liszttel és vízzel felengedjük. Állandó kevergetés közben addig hagyjuk pirulni, míg az edény falától elválik. Ezután hozzáadjuk az egész tojást, gyorsan kevergetve ismét addig forraljuk, míg elválik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. A hússzeleteket beborítjuk a gombapéppel, a te­tejére tesszük a forrázott kelkáposztaleveleket és az egészet sertéshálóba göngyöljük. A  tetejét megsózzuk, majd forró sütő­ben megsütjük. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

colbert_belszin.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7316667954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása