80 dkg vesepecsenye, 30 dkg gomba, 40 dkg kelkáposzta, liszt, 1 db tojás 1 fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, só, bors, mustár, olaj, sertésháló.
A vesepecsenyét sóval, borssal és mustárral bedörzsöljük, majd kevés olajon minden oldalát megsütjük. A serpenyőből kivéve hagyjuk kihűlni. A kelkáposztát leveleire szedjük és a forrásban levő sós vízbe tesszük, felforraljuk. A gombát, a vöröshagymát és a petrezselyemet finomra vágjuk. A vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a gombát, és addig pároljuk, amíg a gomba leve elfő.
Közben meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk a liszttel és vízzel felengedjük. Állandó kevergetés közben addig hagyjuk pirulni, míg az edény falától elválik. Ezután hozzáadjuk az egész tojást, gyorsan kevergetve ismét addig forraljuk, míg elválik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. A hússzeleteket beborítjuk a gombapéppel, a tetejére tesszük a forrázott kelkáposztaleveleket és az egészet sertéshálóba göngyöljük. A tetejét megsózzuk, majd forró sütőben megsütjük. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)