A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Olasz bableves

A világ legjobb ételei/retró

2022. február 11. - Házi praktikák

20 dkg tarkabab, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 db zellerszár. 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 2 liter húsleves, bors, só, 10 dkg kagylótészta, 5 dkg reszelt sajt.

 Ez a levesfajta nálunk ismeretlen. Olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál. Az olaszok  délen nagyon kedvelik. Jól ízesített étel. Úgy készítjük, hogy a babot előző este beáztatjuk. Másnap megszárítjuk. Ezután felhevítjük az olajat, megpároljuk benne a megtisztított, finomra vágott hagymát és zellert. Hozzáadjuk a húslevest, a babot, a zúzott fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük, lefedjük és lassú tűzön legalább két órát főzzük. A megfőtt bab felét szitán  pépesre nyomkodjuk, majd visszatesszük a levesbe, felforraljuk. Utána belefőzzük a kagylótésztát. Ha a tészta megpuhult,  reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

olasz_bableves.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3017377866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása