1 kg báránycomb (de aprólék is lehet),1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 3 db paradicsom, petrezselyem, olívaolaj, zsálya, bors, menta, 2 dl fehérbor, 2 dl húsleves.
Előbb a serpenyőben kevés olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát, a felszeletelt zöldséget megfuttatjuk, azután tesszük hozzá a kisebb darabokra vágott húst, majd húslevessel vagy meleg vízzel, borral felereszttve lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús meg nem puhult. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, cukorral, és a végén beleturmixoljuk a paradicsomot is, és az egészet lassú tűzön tovább pároljuk.
A ragulevesbe főzhetünk betétként rizst, apró galuskát vagy tésztát. Kínálhatunk hozzá fejes salátát, sült burgonyát.