A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Görög raguleves xx

A világ legjobb ételei/retró

2022. február 13. - Házi praktikák

1 kg báránycomb (de aprólék is lehet),1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 3 db paradicsom, petrezselyem, olívaolaj, zsálya, bors, menta, 2 dl fehérbor, 2 dl húsleves.

Előbb a serpenyőben kevés olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát, a felszeletelt zöldséget megfuttatjuk, azután tesszük hozzá  a kisebb darabokra vágott húst, majd húslevessel vagy  meleg vízzel, borral felereszttve  lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús meg nem puhult. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, cukorral, és a végén beleturmixoljuk a paradicsomot is, és az egészet lassú tűzön tovább pároljuk.

A ragulevesbe főzhetünk betétként rizst, apró galuskát vagy tésztát. Kínálhatunk hozzá fejes salátát, sült burgonyát.

gorog_ragu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6417466458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása