A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Fehérboros kacsatál

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 30. - Házi praktikák

      2 db kacsacomb, 2 db kacsamellfilé, 1 fej vöröshagyma, babér, újhagyma, 1 db grépfrút, mandarin, 2 db narancs, só, sárgabaracklekvár, 2 dl fehérbor, keményítő, bors.

A combokat megmos­suk. A hagymát­ félbevágjuk. A húst a hagymával és a babérlevéllel forrásban lévő, sós víz­ben 45 percig főz­zük. A lé tetejéről a zsírt leszedjük. Az újhagymát meg­tisztítjuk, és dara­bokra vágjuk. Forrás­ban lévő, sós vízben 3 percig előfőzzük. A gyümölcsök héját a fehér réteggel együtt lehámozzuk. A grép­frút és a klementin ge­rezdjeit a hártyák kö­zül kiemeljük. A naran­csot felszeleteljük. A megmosott kacsamellet só­val, borssal alaposan bedörzsöljük. A combokat a főző­léből kivesszük, majd borssal megszórjuk. A mel­lekkel együtt tűzálló tálba he­lyezzük. Előmelegített sütőben sütjük. A húsdarabokat a lekvár­ral megkenjük, és rövid ideig tovább sütjük.

A pecsenyelevet a borral magas hőfo­kon 5 percig for­ralunk. Belevegyítjük a hideg vízben csomómentesen elke­vert étkezési keményí­tőt, majd a mártást be­sűrítjük. Hozzáadjuk a gyümölcsfiléket, só­val, borssal fűszerez­zük. Az újhagymával, és a hússal együtt tálra he­lyezzük. Burgonya vagy rizs illik hozzá. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

feherboros_kacsa2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8316674714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása