2 db kacsacomb, 2 db kacsamellfilé, 1 fej vöröshagyma, babér, újhagyma, 1 db grépfrút, mandarin, 2 db narancs, só, sárgabaracklekvár, 2 dl fehérbor, keményítő, bors.
A combokat megmossuk. A hagymát félbevágjuk. A húst a hagymával és a babérlevéllel forrásban lévő, sós vízben 45 percig főzzük. A lé tetejéről a zsírt leszedjük. Az újhagymát megtisztítjuk, és darabokra vágjuk. Forrásban lévő, sós vízben 3 percig előfőzzük. A gyümölcsök héját a fehér réteggel együtt lehámozzuk. A grépfrút és a klementin gerezdjeit a hártyák közül kiemeljük. A narancsot felszeleteljük. A megmosott kacsamellet sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. A combokat a főzőléből kivesszük, majd borssal megszórjuk. A mellekkel együtt tűzálló tálba helyezzük. Előmelegített sütőben sütjük. A húsdarabokat a lekvárral megkenjük, és rövid ideig tovább sütjük.
A pecsenyelevet a borral magas hőfokon 5 percig forralunk. Belevegyítjük a hideg vízben csomómentesen elkevert étkezési keményítőt, majd a mártást besűrítjük. Hozzáadjuk a gyümölcsfiléket, sóval, borssal fűszerezzük. Az újhagymával, és a hússal együtt tálra helyezzük. Burgonya vagy rizs illik hozzá. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)