A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Körözött

Tgy recept

2023. június 02. - Házi praktikák

10 dkg juhtúró;, 10 dkg tehéntúró, 5 dkg vaj, pirospaprika, só, bors, köménymag, mustár, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, snidling, 1 dl sör.

A juhtúrót és a tehéntúrót hozzáadunk vajat és alapo­san összekeverjük. Beleteszünk egy kanál pirospa- *- prikát, hogy szép színe legyen. Megfűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménymaggal. Aki szereti egy kanál mustárt is keverhet hozzá. Sót ne tegyünk bele. A vajat verjük habosra. Nyáron belevághatunk egy kic- sumázott zöldpaprikát is. Közben a vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk, és a masszához adjuk, tejföllel ízesítjük. Az egészet pépe­sre keverjük, majd állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A végén belevághatunk snidlinget, de beleönthetünk egy kevés sört is. A masszát hidegtálon egymagában is felszolgálhatjuk, de megtölthetünk vele kicsumázott paprikát, kivájt pa­radicsomot is.

 korozott12.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5518127700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása