A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Fokhagymás gombatokány x

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 01. - Házi praktikák

      1 kg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, olaj, petrezselyem, 5 gerezd fokhagyma, 4 dkg vaj, liszt, 2 dl erőleves, 3 dl tejszín só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, citromlé

 A gombát és a hagymát megtisztítjuk, az előbbit cikkekre, az utóbbit finomra vágjuk. A hagymát az olajon, közepes lángon 3 percig pároljuk, majd kicsit nagyobb lánggal üvegesre sütjük. Majd beletesszük a gombát, és megkeverve 5 percig pi­rítunk, majd a tűzről lehúzzuk és a fölaprított petrezselymet meg a zúzott fokhagymát hozzáadjuk.

A vajat felolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk benne. Alaplével apránként felöntjük, Kevergetve 3 percig forraljuk (akkor jó, ha sűrű mártássá válik), majd a tejszínnel hígítjuk és még 2 percig forraljuk. A gombát belekeverjük, ha kell, utánasózzuk, kissé megborsozzuk, egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük, végül néhány csepp citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Párolt rizs vagy puliszka jár hozzá.(Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

fokhagymas_gombatokany.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2116676626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása