30 dkg darált marhahús, 30 dkg csőtészta, 3 evőkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 40 dkg paradicsom, oregánó, 3 dl fehérbor, 10 dkg juhsajt, 5 dkg liszt, 5 dl tej, 4 dkg vaj.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt (olajat), hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát, üvegesre pirítjuk. Beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Addig sütjük, amíg kifehéredik. Ezután beletesszük a kockára vágott paradicsomot, oregánót, jól átforgatjuk. Néhány perc múlva felöntjük a száraz fehérborral. Tovább főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Közben elkészítjük a besamelmártást. Egy lábasban vajat olvasztunk. Ha habzik, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, apránként tejet öntünk rá, borsozzuk, sózzuk. A végén ráreszeljük a juhsajtot. Elkészítjük a tésztát is. Sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kivajazott edénybe tesszük a felét. Ráöntjük a ragut, és rátesszük a tészta másik felét. A tetején egyenletesen elosztjuk a juhsajtos besamelmártást. Az így előkészített tálat betesszük a sütőbe, erős tűzön legalább 20 percig sütjük. Ha piros lesz, kivesszük a sütőből, tálaljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)