1 kg hal (többféle), 3 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 db gyökér, 2 db kemény tojás, 2 db ecetes uborka, só, bors, 2 babérlevél, 1 db citrom, 1 evőkanál zselatin.
A fölszeletelt halat néhány óra hosszat besózva állni hagyjuk.
A hagymát karikára vágjuk, a lábos aljára egy sort terítünk belőle, majd a hallal rétegekbe lerakjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott zöldséget, a fűszereket, és annyi vize öntünk rá, hogy ellepje. Lefedve, kicsi lángon, egy óra hosszat forraljuk. A halszeleteket szűrőlapáttal kiemeljük, tálra fektetjük, köré rakjuk a zöldségeket, a karikára vagy cikkekre vágott uborkát meg a keménytojást. A hallében feloldjuk a zselatint, belecsavarjuk a citromlevet, és vékony ruhán átszűrve öntjük a halra. Másnapig kocsonyásodni hagyjuk.