60 dkg krumpli, 6 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 db zöldpaprika, 1 paradicsom, köménymag, pirospaprika, só.
A zsírt felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Folyton keverés mellett megpirítjuk, meghintjük pirospaprikával, őrölt köménnyel, egy kevés vízzel felengedjük, elkeverjük. Ha zsírjára pirult, hozzáadjuk az apró kockára vágott krumplit és addig pároljuk, amíg üvegesedni kezd, sózzuk és forró vízzel vagy csont lével feleresztjük. Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldpaprikát és a felszeletelt paradicsomot. Beletesszük az összezúzott fokhagymát is. Tálalás előtt főzzünk bele csipetkét. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)