A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Parasztos reggeli

Tgy recept

2021. október 08. - Házi praktikák

       1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kg sütnivaló krumpli, 4 db tojás, 8 szelet nyers sonka, 15 dkg ecetes uborka, olaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, vaj.

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, az uborkát apró kockákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a krumplit, és gyakran keverve párpercig pirítjuk. Hozzákeverjük a hagymát és az áttört fokhagymát, megszórjuk borssal, majd legalább 10 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk az uborkát, később a tejszínt, tovább pároljuk, sózzuk. Közben egy másik serpenyőben felhevítjük a vajat, egyenként beleütjük a tojásokat, és tükörtojásnak megsütjük. A sonkaszeleteket felaprítva a krumpli tetejére tesszük, petrezselyemzölddel megszórjuk. Ezután a tojásokat középre csúsztatjuk. Tálaljuk.

parasztreggeli.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8916714978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása