1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kg sütnivaló krumpli, 4 db tojás, 8 szelet nyers sonka, 15 dkg ecetes uborka, olaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, vaj.
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk, a krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, az uborkát apró kockákra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beleforgatjuk a krumplit, és gyakran keverve párpercig pirítjuk. Hozzákeverjük a hagymát és az áttört fokhagymát, megszórjuk borssal, majd legalább 10 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk az uborkát, később a tejszínt, tovább pároljuk, sózzuk. Közben egy másik serpenyőben felhevítjük a vajat, egyenként beleütjük a tojásokat, és tükörtojásnak megsütjük. A sonkaszeleteket felaprítva a krumpli tetejére tesszük, petrezselyemzölddel megszórjuk. Ezután a tojásokat középre csúsztatjuk. Tálaljuk.