50 dkg finomliszt, 2 db tojás,3 dl tej, sütőpor, 10 dkg porcukor, olaj, fahéj, vanílíás cukor.
Az amerikai palacsinta eltér az itthon megszokottól: vastag és nem tekerhető össze, de nagyon laktató, kiadós és sokfélével feltölthető.
Elkészítése nagyon egyszerű. A szitált liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a sütőport és a vaníliás cukrot, a tojást, az olvasztott vajat és a tejet. Ezután az egészet addig keverjük, amíg a tészta sűrű nem lesz,. Keverés után legalább egy óra hosszat pihentetjük. Sütéshez a palacsintasütőt jól megforrósítjuk, megvajazzuk, és a masszából 15 cm-es köröket öntünk, majd aranybarnára sütjük mindkét oldalon.
Mivel az amerikai palacsinta vastagabb tésztából készül, jól pakolható minden finomsággal. Tehetünk rá különféle gyümölcsöt, lekvárt, de bármilyen édes öntettel is leönthető. A legfinomabb folyós sziruppal. A 17 ezres receptgyűjteményből.