A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Amerikai palacsinta

Tgy recept

2021. december 15. - Házi praktikák

50 dkg finomliszt, 2 db tojás,3 dl tej, sütőpor, 10 dkg porcukor, olaj, fahéj, vanílíás cukor.

Az amerikai palacsinta eltér az itthon megszokottól: vastag és nem tekerhető össze, de nagyon laktató, kiadós és sokfélével feltölthető.
Elkészítése nagyon egyszerű. A szitált liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a sót, a sütőport és a vaníliás cukrot, a tojást, az olvasztott vajat és a tejet.  Ezután az egészet addig keverjük, amíg a tészta sűrű nem lesz,. Keverés után legalább egy óra hosszat pihentetjük. Sütéshez a palacsintasütőt jól megforrósítjuk, megvajazzuk, és a masszából 15 cm-es köröket öntünk, majd aranybarnára sütjük mindkét oldalon.
Mivel az amerikai palacsinta vastagabb tésztából készül, jól pakolható minden finomsággal. Tehetünk rá különféle gyümölcsöt, lekvárt, de bármilyen édes öntettel is leönthető. A legfinomabb folyós sziruppal. A 17 ezres receptgyűjteményből.

 amerikai_palacsinta100.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3816783560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása