A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Lucskós káposzta

Tgy recept

2022. január 21. - Házi praktikák

60 dkg fejes káposzta, sertésdagadó vagy sertésoldalas, 1 fej vöröshagyma, kapor, 6 dkg zsír, 6 dkg liszt, pirospaprika, 2 dl tejföl, só, csombor.

A megtisztított fejes káposztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk, főni tesszük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi. Ha hússal készítjük, azt is beletesszük. Legjobb a sertésdagadó vagy bőrös csülök. A húst külön tálaljuk a káposzta mellé. A finomra vágott vöröshagymát és a kaprot is a káposztába főzzük. Ha minden megpuhult, a zsírból és lisztből világos rántást készítünk, egy kevés pirospaprikával ízesítjük, berántjuk vele a főzeléket, hozzákeverjük a tejfölt és 5 percig forraljuk. Nyáron egy megtisztított és félbevágott paradicsomot is belefőzhetünk, de egy kanál paradicsompürével is sűríthetjük a főzeléket.

lucskos_kaposzta100_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4316820242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása