60 dkg fejes káposzta, sertésdagadó vagy sertésoldalas, 1 fej vöröshagyma, kapor, 6 dkg zsír, 6 dkg liszt, pirospaprika, 2 dl tejföl, só, csombor.
A megtisztított fejes káposztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk, főni tesszük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi. Ha hússal készítjük, azt is beletesszük. Legjobb a sertésdagadó vagy bőrös csülök. A húst külön tálaljuk a káposzta mellé. A finomra vágott vöröshagymát és a kaprot is a káposztába főzzük. Ha minden megpuhult, a zsírból és lisztből világos rántást készítünk, egy kevés pirospaprikával ízesítjük, berántjuk vele a főzeléket, hozzákeverjük a tejfölt és 5 percig forraljuk. Nyáron egy megtisztított és félbevágott paradicsomot is belefőzhetünk, de egy kanál paradicsompürével is sűríthetjük a főzeléket.