1 csomag csirkezúza, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, 50 dkg burgonya, só, 1 evőkanál pirospaprika, őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt kömény.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük a pirospaprikával, és a zúzát beleforgatjuk. A fokhagymagerezdekkel, sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. A paprikát meg a paradicsomot is belerakjuk, és fedő alatt félpuhára pároljuk.
Ekkor beletesszük a meghámozott, cikkekre vágott krumplit, ha kell, még egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve együtt megpuhítjuk. Rövid lével tálaljuk. (A világ legjobb ételei c. könyvből)