A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Alföldi zúzapörkölt

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 14. - Házi praktikák

      1 csomag csirkezúza, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db paradicsom, 1 db zöld­paprika, 50 dkg burgonya, só, 1 evőkanál pirospaprika, őrölt bors, 1 mokkáskanál őrölt kömény.

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük a pirospaprikával, és a zúzát beleforgatjuk. A fokhagymagerezdekkel, sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. A paprikát meg a paradicsomot is belerakjuk, és fedő alatt félpuhára pároljuk.

Ekkor beletesszük a meghámozott, cikkekre vágott krumplit, ha kell, még egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve együtt megpuhítjuk. Rövid lével tálaljuk. (A világ legjobb ételei c. könyvből)

alfoldi_zuzaporkolt2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4816659246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása