A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Badacsonyi libasült

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 14. - Házi praktikák

      2 libacomb, 1 libamell, 5 dkg zsír, 2 db zsemle, 2 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 db cukkini, 3 szelet bacon, 5 dkg vaj, só, bors, őrölt kömény, majoránna, petrezselyem zöldje.

A libahúst jól megmossuk, a bőrös rész kivéte­lével sózzuk, kevés köménnyel és ma­joránnával meghintjük. A cukkinit felszeleteljük, a tepsi aljára helyezzük, és befedjük szalonnacsíkokkal. Erre tesszük a libacombot és a libamellet. Megsózzuk, és forró zsírral meglocsoljuk. Felforrósított sütőben, locsolgatva puhára sütjük. Az első félórában többször megforgatjuk, a sütés vége felé a bőrös részt hagyjuk felül, hogy jó ropogósra sül­jön. Amíg a liba sül, a zsemlét tejbe áztatjuk, jól kinyomkodjuk. A két felvert tojásból, a megtisz­tított, apró kockákra vágott hagymából, a felap­rított petrezselyemből, a zsemléből só, bors, kömény hozzáadásával tölte­léket készítünk. A masszából nyolc tégla alakot formálunk, serpenyőben felolvasztott vajban mindkét oldalát megsütjük, és tálalásig melegen tartjuk. Amikor a liba már megsült, a sült combot és a feldarabolt libamellet tálra tesszük, és a kisütött töltelékkel körítjük. (A világ legjobb ételei c. könyvből)

bacskai_libasult10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3516659146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása