50 dkg borjúcomb vagy lapocka, 15 dkg füstölt szalonna, 20 dkg gomba, 30 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, liszt, kapor, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, pirospaprika, só, bors.
Az apróra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk. Hozzátesszük a felszeletelt vöröshagymát. Pár percig együtt pirítjuk, majd az előre apró kockákra vágott borjúhúst hozzáadjuk. Sóval, borssal ízesítjük, és addig pároljuk, míg félig meg nem fő. Ekkor hozzátesszük a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, beletesszük a felszeletelt gombát, pirospaprikával megszórjuk és tejfölös, tejszínes habarással behabarjuk. Miután a leves felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Nyáron megtisztított, jól megmosott és darabokra vágott zöldpaprikát és paradicsomot teszünk bele. Levesbetétnek apró galuskát szaggatunk.A 17 ezres receptgyűjteményből.