4 kicsontozott karajszelet, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 1 db zöldpaprika, paradicsompüré, 1 db paradicsom, 2 dl tejföl, liszt, olaj, só, pirospaprika.
Az étel nevét a már nem létező sertésről kapta. Eredetileg a híres bakonyi sertéshúsból készítették. Gundel Károlynak köszönhetően az étel megújult. A sertéshúst egyenlő vastagságú szeletekre vágjuk, jól kiverjük. Megsózzuk, majd lisztben megfogatva forró zsírban, mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A finomra vágott vöröshagymát zsírban világos színűre pirítjuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, az apróra vágott sampinyon gombát, a szeletelt paradicsomot, a karikára vágott zöldpaprikát, és végül megszórjuk pirospaprikával. Jól megforgatva pár percig tovább pároljuk. Ezután az egészet ráöntjük az átsütött hússzeletekre, és kevés vízzel (vagy fehérborral) 15 percig forraljuk. Amikor a hús teljesen megpuhult, a tejfölt a liszttel elkeverjük, ezt is ráöntjük a húsra, és így forraljuk az egészet még pár percig. Rizsköretet, csőtésztát vagy galuskát adunk hozzá. A 17 ezres receptgyűjteményből.