A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bakonyi sertés borda

A világ legjobb ételei/retró

2021. augusztus 15. - Házi praktikák

4 kicsontozott karajszelet, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 1 db zöldpaprika, paradicsompüré, 1 db paradicsom, 2 dl tejföl, liszt, olaj, só, pirospaprika.

 Az étel nevét a már nem létező sertésről kapta. Eredetileg a híres bakonyi sertéshúsból készítették. Gundel Károlynak köszönhetően az étel megújult. A sertéshúst egyenlő vastagságú szeletekre vágjuk, jól kiverjük. Megsózzuk, majd lisztben megfogatva forró zsírban, mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A finomra vágott vöröshagymát zsírban világos színűre pirítjuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, az apróra vágott sampinyon gombát, a szeletelt paradicsomot, a karikára vágott zöldpaprikát, és végül megszórjuk pirospaprikával. Jól megforgatva pár percig tovább pároljuk. Ezután az egészet ráöntjük az átsütött hússzeletekre, és kevés vízzel (vagy fehérborral) 15 percig forraljuk. Amikor a hús teljesen megpuhult, a tejfölt a liszttel elkeverjük, ezt is ráöntjük a húsra, és így forraljuk az egészet még pár percig. Rizsköretet, csőtésztát vagy galuskát adunk hozzá. A 17 ezres receptgyűjteményből.

 

bakonyi_sertesborda.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3016659812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása