A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bakonyi töltött pulyka

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 15. - Házi praktikák

 1,2 kg pulykamell, 40 dkg sertéshús, 20 dkg húsos füstölt szalonna, só, bors, 2 dl étolaj, só,  pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 5 dl tejföl, 2 dl tejszín, liszt, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, salátalevél.

A pulykamellet késsel felszúrjuk. A darált sertéshúshoz pirospaprikát, sót, borsot,  kockára vágott húsos szalonnát keverünk, ezzel a töltelékkel megtöltjük a felszúrt melleket.

A maradék szalonnát finomra vágott hagymával megpirítjuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük, sózzuk, majd belehelyezzük a töltött pulykamelleket. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, kockára vágott gombát adunk hozzá. Tejfölből liszttel habarást készítünk, hozzáadjuk a tejszínt, ezzel sűrítjük. A 17 ezres recepgyűjteményből.

bakonyi_toltott_pulyka2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9916660380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása