1,2 kg pulykamell, 40 dkg sertéshús, 20 dkg húsos füstölt szalonna, só, bors, 2 dl étolaj, só, pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 5 dl tejföl, 2 dl tejszín, liszt, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, salátalevél.
A pulykamellet késsel felszúrjuk. A darált sertéshúshoz pirospaprikát, sót, borsot, kockára vágott húsos szalonnát keverünk, ezzel a töltelékkel megtöltjük a felszúrt melleket.
A maradék szalonnát finomra vágott hagymával megpirítjuk, és hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felengedjük, sózzuk, majd belehelyezzük a töltött pulykamelleket. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, kockára vágott gombát adunk hozzá. Tejfölből liszttel habarást készítünk, hozzáadjuk a tejszínt, ezzel sűrítjük. A 17 ezres recepgyűjteményből.