A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bárányborda vörösborban

A világ legjobb ételei/retró

2021. augusztus 16. - Házi praktikák

1 kg csontos bárányborda, 10 dkg füstölt sonka, 50 dkg koktél paradicsom, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl vörösbor, vaj, olaj, köménymag, pirospaprika, curry, friss rozmaring, babérlevél, só, bors.

A fokhagymát összenyomjuk, összekeverjük a durvára vágott köménnyel, borssal és sóval. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük a húst. A pirospaprikát, a curryt olajjal elkeverjük és ezzel is bekenjük. 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

A maradék olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát és a csíkokra metélt sonkát. Hozzáadunk 35 dkg paradicsomot. Sóval, rozmaringgal, babérlevéllel ízesítjük. Felöntjük borral és fedő alatt 1 órát főzzük, majd a fűszereket eltávolítjuk. Az előkészített húst tepsibe helyezzük, nagy lángon hirtelen, minden oldalról megpirítjuk. Mellé helyezzük a maradék paradicsomot. A tepsit betoljuk a sütőbe, halvány pirosra sütjük., majd a hőmérsékletet növelve készre sütjük. A paradicsommártást hideg vajjal elkeverjük és a húsra öntjük. Krumplival tálaljuk. A 17 ezres receptgyűjteményből.

baranyborda2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6616661436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása