A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Barnamártás x

A világ legjobb ételei/retró

2021. augusztus 17. - Házi praktikák

5 dkg zsír, 4 dkg cukor, 20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, zeller), 1 fej vöröshagyma, babérlevél, bors, liszt, 5 dkg paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl vörös bor.

 A cukrot a zsírban felolvasztjuk, kissé megbarnítjuk, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldségfélét, vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot s együtt puhítjuk tovább. Liszttel meghintjük, és barnára pirítjuk az egészet.  Felöntjük húslével és egy kevés borral, fűszerezzük, sózzuk, s mikor felfőtt, jó hosszú ideig lassan forraljuk. Ha minden megpuhult benne, és a kívánt sűrűséget elérte, leszűrjük.

A borral készített barnamártást vadhúsokhoz, marhahúsból készült pecsenyékhez adhatjuk.Ha a mártásba apróra szeletelt uborkát, mustárt, gombát keverünk, sertésbordákhoz, szűzfilékhez kiváló. A 17 ezres receptgyűjteményből.barnamartas_10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2116662598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása