A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bécsi borjúszegy

A világ legjobb ételei/retró

2021. augusztus 19. - Házi praktikák

 1 db borjúszegy, 1 fej vöröshagyma, 2db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 db citrom, só, olaj a sütéshez.

 A borjúszegyet hosszában kétfelé vágjuk, majd for­rásban levő vízbe tesszük, hagyjuk felforrni. Ezután ezt a lét leöntjük róla és hideg vízben leöblítjük. A húst hideg vízben főzzük, vöröshagymával, sóval fűszerezve. Fedő alatt két óra alatt puhul meg. Ezután kivesszük a léből, hagyjuk kihűlni és egy napig a hűtőszekrényben tároljuk.

Vékonyabb szeleteket vágunk belőle, sózzuk és a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába mártva bundázzuk. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük. Köretként tartármártást, sült burgonyát, citromot adhatunk mellé. A lé, melyben főtt felhasználható bármely zöldség­leves alapjának. A 17 ezres receptgyűjteményből.

becsi_borjuszegy10.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr816664700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása