1 db borjúszegy, 1 fej vöröshagyma, 2db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 db citrom, só, olaj a sütéshez.
A borjúszegyet hosszában kétfelé vágjuk, majd forrásban levő vízbe tesszük, hagyjuk felforrni. Ezután ezt a lét leöntjük róla és hideg vízben leöblítjük. A húst hideg vízben főzzük, vöröshagymával, sóval fűszerezve. Fedő alatt két óra alatt puhul meg. Ezután kivesszük a léből, hagyjuk kihűlni és egy napig a hűtőszekrényben tároljuk.
Vékonyabb szeleteket vágunk belőle, sózzuk és a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába mártva bundázzuk. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük. Köretként tartármártást, sült burgonyát, citromot adhatunk mellé. A lé, melyben főtt felhasználható bármely zöldségleves alapjának. A 17 ezres receptgyűjteményből.