40 dkg sertéslapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, paradicsompüré, 1 kg kelkáposzta, 10 dkg főzőkolbász, 5 dl száraz fehérbor, szárított gomba, pirospaprika, majoránna, kömény, babérlevél, ecet, só.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, majd átsütjük rajta a kockákra vágott húst, és a finomra vágott hagymát, még beletesszük a zúzott fokhagymát is, elkeverjük a paradicsompürével. Ezután fűszerezzük, sózzuk, és másfél deci vízzel (fehér borral) felengedve 10 percig pároljuk.
Közben a laskára szeletelt kelt és a karikákra vágott kolbászt beletesszük, és annyi borral engedjük fel, hogy bőven ellepje. Az edényt lefedve sütőbe toljuk, és addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhult. Az eredeti recept szerint még nagyon apróra vágott szárított gombát is adhatunk hozzá.
Végül a fedőt levéve rövid lére párologtatjuk, és pár csepp ecettel pikánsra ízesítjük az ételt. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből).