A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Borscs

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 21. - Házi praktikák

      80 dkg marhahús, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 4 db krumpli, 1 fej fehér káposzta, 3 db cékla, 1 db citrom, paradicsompüré, vaj, bors, petrezselyem­, 1,5 dl tejföl, ecetes torma, köménymag, borókabogyó, só, bors.

Három liter sós vízben fel­tesszük a húst, felforraljuk. Hozzáadjuk az egyik hagymát, a szegfűborsot, a köményt, borókát és az őrölt borsot. Három óra hosszat lassan főzzük. Közben csíkokra vágjuk a káposztát és öt percig forró víz­ben főzzük, majd lecsöpögtetjük. A mara­dék hagymát négybe vágjuk, a sárgaré­pát felkarikázzuk, vajon megpároljuk. A céklát meghámozzuk, apróra reszeljük, enyhén sós vízben öt percig főzzük, majd leszűrjük, és a levét féleresszük. A citrom levét a sárgarépa-hagyma keverékére önt­jük. Amikor a hús megpuhult, tálra szed­jük, és a húslét és a céklalét összeöntjük, a paradicsompürét, fokhagymát belekever­jük és főzzük harminc percig. Ekkor hoz­záadjuk a káposztát, a krumplit, és további húsz percig főzzük. A zöldségeket leszűr­jük, a hús mellé rendezzük, a tormát és a tejfölt külön tálkában tálaljuk a leveshez. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

borscs.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3316666356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása