80 dkg marhahús, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 4 db krumpli, 1 fej fehér káposzta, 3 db cékla, 1 db citrom, paradicsompüré, vaj, bors, petrezselyem, 1,5 dl tejföl, ecetes torma, köménymag, borókabogyó, só, bors.
Három liter sós vízben feltesszük a húst, felforraljuk. Hozzáadjuk az egyik hagymát, a szegfűborsot, a köményt, borókát és az őrölt borsot. Három óra hosszat lassan főzzük. Közben csíkokra vágjuk a káposztát és öt percig forró vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük. A maradék hagymát négybe vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, vajon megpároljuk. A céklát meghámozzuk, apróra reszeljük, enyhén sós vízben öt percig főzzük, majd leszűrjük, és a levét féleresszük. A citrom levét a sárgarépa-hagyma keverékére öntjük. Amikor a hús megpuhult, tálra szedjük, és a húslét és a céklalét összeöntjük, a paradicsompürét, fokhagymát belekeverjük és főzzük harminc percig. Ekkor hozzáadjuk a káposztát, a krumplit, és további húsz percig főzzük. A zöldségeket leszűrjük, a hús mellé rendezzük, a tormát és a tejfölt külön tálkában tálaljuk a leveshez. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)