40 dkg sertéscomb, 20 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, vaj, só.
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kiolvasztjuk. Ezután a szintén csíkokra vágott húst belerakjuk, és erős tűzön addig sütjük őket, amíg a szalonna teljesen ki nem olvad. Hozzáadjuk a fokhagymát, kissé utánasózzuk, majd egy kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük, és forró tálra szedjük. Közben a vajon erős lángon, kevergetve megsütjük a megtisztított, felszeletelt gombát, és a hús tetejére tesszük. Petrezselymes burgonyával kiváló. Ez az étel leginkább disznóvágákor készül. A vágás során leesett húsból állítják elő, és puha kenyérrel, savanyúsággal fogyasztják. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)