A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Böllérpecsenye x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 22. - Házi praktikák

40 dkg sertéscomb, 20 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, vaj, só.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kiolvasztjuk. Ezután a szintén csíkokra vágott húst belerakjuk, és erős tűzön addig sütjük őket, amíg a szalonna teljesen ki nem olvad. Hozzáadjuk a fokhagymát, kissé utánasózzuk, majd egy kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük, és forró tálra szedjük. Közben a vajon erős lángon, kevergetve megsütjük a megtisztított, felszeletelt gombát, és a hús tetejére tesszük. Petrezselymes burgonyával kiváló. Ez az étel leginkább disznóvágákor készül. A vágás során leesett húsból állítják elő, és puha kenyérrel, savanyúsággal fogyasztják. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

bollerpecsenye10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6516666966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása