A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Bostoni bableves

A világ legjobb ételei/retró

2021. augusztus 22. - Házi praktikák

30 dkg száraz fekete bab, 1 db tojás, 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, liszt, vaj, mustár, 1 db citrom, 6 szem szegfűszeg, só, bors, 2 dl húslé.
A babot egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük, beletesszük egy fazékba és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és fedő alatt megfőzzük, majd pürét készítünk.
A vajat serpenyőben megforrósítjuk, és a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk. Meghintjük a liszttel és állandóan kevergetve, rózsaszínűre pirítjuk. Felöntjük hígított tejföllel, kevés húslevessel, majd mustárral, sóval, borssal ízesítjük. A folyadékot a babpüréhez öntjük és összeforraljuk.
A babpürélevest tányérokba merjük, kemény tojással és citromszeletekkel, illetve egy-egy szem szegfűszeggel díszítjük. (
Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

bostoni_bableves5.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9116666962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása