A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Brassói rostélyos

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 22. - Házi praktikák

        4 szelet rostélyos, 2 evőkanál olaj, 1 kis fej vörös­hagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál áfonya- vagy ribiszkedzsem, só, őrölt bors, 2 babérlevél, oregano, evőkanálnyi mustár.

 Az apróra vágott hagymát az olajon megpiritjuk, és átsüt­jük rajta a kivert hússzeleteket. Ezután sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük, és annyi vízzel felöntjük, amenyi éppen ellepi, fedő alatt pároljuk. Akkor jó, ha a hús megpuhul, a levét is magába szívja. Ezután a húst forró tálra szedjük, a levébe oreganót, mustárt, áfonya­ dzsemet és tejfölt keverünk, 1-2 percig forraljuk, majd a pecsenyére öntjük. Burgonyafánkkal tálaljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

brassoi_rostelyos200_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5516666998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása