A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Ciprusi báránysült

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 23. - Házi praktikák

      4 szelet bárányhús, 1 db citrom leve, 1 kg krumpli, majoránna, kakukkfű, 2 dl olívaolaj, 3 db paradicsom, babérlevél, 5 dkg vaj, bors, só, 2 dl vörös bor.

 A friss húst mindig hagyjuk állni egy napig hűvös helyen. Sült húsnak legjobb a szeletelt comb, de az egész comb is kiváló.

Ha szeletelve sütjük, kissé verjük ki, citromlével locsoljuk meg, szórjunk rá majoránnát, kakukkfüvet, sót, borsot. Helyezzük olívaolajjal bekent tepsibe, zárjuk le szorosan fóliával, majd előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a hús meg nem puhult. Közben többször meglocsoljuk borral.

A krumplit meghámozzuk, és mindegyik szemet több helyen bevagdossuk, rátesszük a nyers paradicsomszeleteket, megfűszerezzük. A sütés vége felé a krumpli is a sütőbe kerül a hús mellé, és pirosra sütjük. 

A kész hússzeleteket előmelegített tálra helyezzük, mellé tesszük a paradicsommal befedett krumplit, és friss zöld fűszerrel díszítjük. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

ciprusi_baranysult.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1016667772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása