2 kg pacal, 1 kg borjúcsont, 2 szál sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 szál petrezselyem zöldje, 1 db zeller, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál citromlé, só, bors.
A pacalt többször jól mossuk meg, sóval bedörzsöljük, utána vízben még egyszer átöblítjük. Lobogó vízben fél órát főzzük. Beletesszük a húst egy fazékba és forrásban lévő vízben főzzük, majd kicseréljük a vizet, s a friss lébe belerakjuk a csontot, hozzáadjuk a megtisztított zöldséget és a finomra vágott hagymát. Lassan tovább főzzük. Amikor a pacal megfőtt, a zöldséget kanállal kiemeljük, felszeleteljük, és visszatesszük a lébe. A csontot kivesszük. Levesestálban elkeverjük a tojássárgáját, és óvatosan felhígítjuk a forró levessel.
Tálalás előtt citrommal ízlés szerint savanyítjuk. Frissen reszelt tormát kínálunk hozzá.(Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)