A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Cseh burgonyás knédli

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 24. - Házi praktikák

      80 dkg áttört krumpli, só, 2 db tojás, zsemlekocka, vaj, pirított zsemlemorzsa, 30 dkg búzadara, liszt, 10 dkg zsír.

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. Még forrón összegyúrjuk a búzadarával, tojással és sóval. Ízlés szerint zsemlekockát is adunk hozzá.A tésztából kisebb gombócokat formázunk és bő forrásban lévő vízben kb. 15 percig főzzük.

Az eredeti változat szerint a megkelt tésztát hengerré formázzuk, konyharuhába csomagoljuk, a két végét átkötjük, és bő, forró vízben kifőzzük. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, pirított zsemlemorzsával megszórjuk.Párolt káposztával, sült hús mellé köretként tálaljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

cseh_knedli100.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3116668864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása