80 dkg lapocka vagy comb, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 dl tejföl, pirospaprika, majoránna, liszt, só, zsír, 1 dl húslé.
A húst jól mossuk meg, vágjuk 3 cm hosszú csíkokra, a füstölt szalonnát vékony metéltre, és süssük ki zsírjában. Tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. Szórjuk meg borssal, engedjük fel kevés húslével, majd puhítsuk zsírjára. Adjuk hozzá a húst, sózzuk meg, és fedő alatt félig puhára pároljuk. Ha szükséges, időnként kevés vizet is öntsünk alá. Amikor már kellően puha, tegyünk bele a felszeletelt zöldpaprikát, a feldarabolt paradicsomot, kis kanál majoránnát, és ezekkel együtt süssük zsírjára. Ekkor a tejfölt a liszttel keverjük simára, öntsük rá a zsírjára lesütött húsra, és addig forraljuk, amíg a zsír megjelenik. Galuskával tálaljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)