A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Dán lazac x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 27. - Házi praktikák

4 szelet lazacfilé, só, 4 evőkanál kapor, bors, koriander, rozmaring, kakukkfű, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz, almaecet.

A konyhakész lazacot leöblítjük, leszárítjuk, majd a bőrével lefelé nagyobb tálra fektetjük. A sót, kaprot, borsot, koriandert és a fűszerkeveréket összedolgozzuk, a halra öntjük. Fóliával letakarjuk, és egy napig hideg helyen pihentetjük. Másnap a páclevet hideg vízzel lemossuk a lazacról és leszárítjuk. Tálra tesszük.

A lazacot beborítjuk a kaporlevéllel, az ujjunkkal jó erősen a halhúsába nyomkodjuk. Több órán át pihentetjük.

Mustáros, kapros öntetet készítünk, mézből, kaporból, olajból, mustárból, almaecetből, borecetből, borsból, sóból. Az egészet simára keverjük.

A lazacról levesszük a borítást, a felesleges kaprot eltávolítjuk, és a halat deszkára fektetjük, majd vékonyan felszeleteljük.

A szeleteket tányérra tesszük és a mustáros-kapros öntettel kínáljuk.dan_lazac.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3716672114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása