4 szelet lazacfilé, só, 4 evőkanál kapor, bors, koriander, rozmaring, kakukkfű, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz, almaecet.
A konyhakész lazacot leöblítjük, leszárítjuk, majd a bőrével lefelé nagyobb tálra fektetjük. A sót, kaprot, borsot, koriandert és a fűszerkeveréket összedolgozzuk, a halra öntjük. Fóliával letakarjuk, és egy napig hideg helyen pihentetjük. Másnap a páclevet hideg vízzel lemossuk a lazacról és leszárítjuk. Tálra tesszük.
A lazacot beborítjuk a kaporlevéllel, az ujjunkkal jó erősen a halhúsába nyomkodjuk. Több órán át pihentetjük.
Mustáros, kapros öntetet készítünk, mézből, kaporból, olajból, mustárból, almaecetből, borecetből, borsból, sóból. Az egészet simára keverjük.
A lazacról levesszük a borítást, a felesleges kaprot eltávolítjuk, és a halat deszkára fektetjük, majd vékonyan felszeleteljük.
A szeleteket tányérra tesszük és a mustáros-kapros öntettel kínáljuk.