A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Édes-savanyú sertésszelet (kínai) x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 27. - Házi praktikák

   

30 dkg sertéskaraj, olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 10 dkg uborka, pirospaprika, ananász, 5 dkg bambuszrügy. 1 dl fehérbor, 1 db tojás, liszt, keményítő, só, bors, ketchup.

A sertéskarajt kockákra vágjuk és borospáccal bepácoljuk, majd forró olajban megsütjük. Sütés után a húst a zsírból kiszedjük, lecsepegtetjük, és félretesszük.

Ezután forró olajban megpirítjuk a sárgarépát, a vöröshagymát, az uborkát, a zöldpaprikát, az ananászt és a bambuszrügyet. Ráöntjük  a mártást és összeforraljuk. Hozzátesszük a húst, összekeverjük, és tálaljuk. A mártás ízesítéséhez ketchupot, borecetet, húslevest használjunk.

(Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

kinai_esde-savanyu_hus15.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1416672278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása