30 dkg sertéskaraj, olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 10 dkg uborka, pirospaprika, ananász, 5 dkg bambuszrügy. 1 dl fehérbor, 1 db tojás, liszt, keményítő, só, bors, ketchup.
A sertéskarajt kockákra vágjuk és borospáccal bepácoljuk, majd forró olajban megsütjük. Sütés után a húst a zsírból kiszedjük, lecsepegtetjük, és félretesszük.
Ezután forró olajban megpirítjuk a sárgarépát, a vöröshagymát, az uborkát, a zöldpaprikát, az ananászt és a bambuszrügyet. Ráöntjük a mártást és összeforraljuk. Hozzátesszük a húst, összekeverjük, és tálaljuk. A mártás ízesítéséhez ketchupot, borecetet, húslevest használjunk.
(Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)