80 dkg sertéskaraj, 1 kg krumpli, 5 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, só, bors, 2 dl erőleves, 2 evőkanál zsiradék, babérlevél.
A karajt négy szeletre vágjuk. Húskalapáccsal jól kiverjük, meghintjük a fűszerekkel (bors, babérlevél). Tepsit kizsírozzuk, beletesszük a megtisztított, felszeletelt krumpli egy részét, rárakjuk a karajszeleteket. Az egészet beborítjuk karikára vágott vöröshagymával, a maradék felszeletelt krumplival, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a bort és az erőlevest, beletesszük a babérlevelet, felforraljuk. Az egészet a sütőbe toljuk, lefedjük, puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, levesszük a fedőt, és megpirítjuk a tetejét. Forrón tálaljuk.(Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből).