A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Elzászi rakott hús

Tgy recept

2021. augusztus 29. - Házi praktikák

80 dkg sertéskaraj, 1 kg krumpli, 5 fej vöröshagyma, 2 dl vörösbor, só, bors, 2 dl erőleves, 2 evőkanál zsiradék, babérlevél.

A karajt négy szeletre vágjuk. Húskalapáccsal jól kiverjük, meghintjük a fűszerekkel (bors, babérlevél). Tepsit kizsírozzuk, beletesszük a megtisztított, felszeletelt krumpli egy részét, rárakjuk  a karajszeleteket. Az egészet beborítjuk karikára vágott vöröshagymával, a maradék felszeletelt krumplival, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a bort és az erőlevest, beletesszük a babérlevelet, felforraljuk. Az egészet a sütőbe toljuk, lefedjük, puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, levesszük a fedőt, és megpirítjuk a tetejét. Forrón tálaljuk.(Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből).

elszaszi_rakott_husb-198.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1416673790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása