A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Firenzei fogasfilé

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 31. - Házi praktikák

      6 szelet fogasfilé, 50 dkg paraj, 6 dkg vaj, 3 dl tej, 1 db tojás, 5 dkg sajt, só, szerecsendió, liszt, besamelmártás.

A fogas filét sós vízben megpároljuk. Zsírral vagy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük.

Friss parajt megforrósított vajon megpároljuk, sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük.

A vajat vagy margarint lábosban megolvasztjuk, meghintjük liszttel és megpirítjuk. Felöntjük tejjel és állandó keverés mellett besűrítjük. Sóval és más fűszerrel ízesítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tojássárgáját.

A halszeletek közepére egy-egy kanálnyi parajt teszünk és leöntjük besamelmártással. Tetejére sajtot reszelünk, a sütőben pirosra sütjük.Tört burgonyával tálaljuk.(Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

firenzei_fogasfile.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9516675536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása