6 szelet fogasfilé, 50 dkg paraj, 6 dkg vaj, 3 dl tej, 1 db tojás, 5 dkg sajt, só, szerecsendió, liszt, besamelmártás.
A fogas filét sós vízben megpároljuk. Zsírral vagy olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük.
Friss parajt megforrósított vajon megpároljuk, sóval és reszelt szerecsendióval ízesítjük.
A vajat vagy margarint lábosban megolvasztjuk, meghintjük liszttel és megpirítjuk. Felöntjük tejjel és állandó keverés mellett besűrítjük. Sóval és más fűszerrel ízesítjük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tojássárgáját.
A halszeletek közepére egy-egy kanálnyi parajt teszünk és leöntjük besamelmártással. Tetejére sajtot reszelünk, a sütőben pirosra sütjük.Tört burgonyával tálaljuk.(Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)