A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Flamand marhahús

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 01. - Házi praktikák

      4 szelet hátszín, 3 evőkanál zsír, 1 fej vöröshagyma, liszt, paradicsompüré, 5 dl sör, 3 db borókabogyó, cukor, 2 liter húsleves, 1 iter vörös bor, só, bors.

A hússzeleteket sóval, borssal fűszerezzük. A zsírt egy tűzálló edényben felolvasztjuk, és a hússzeleteket beletesszük, magas hőfokon addig pirítjuk, amíg egyenletesen megbarnulnak, majd kivesszük, félretesszük. Az apróra vágott vöröshagymát az edényben visszamaradt zsiradékba rakjuk, kis lángon puhára és aranybarnára fonnyasztjuk. Beletesszük a lisztet és a paradicsompürét, és kevergetve 3 perc alatt összepároljuk. Fokozatosan hozzáöntjük a sört, majd beletesszük a borókabogyót, a cukrot és összeforraljuk. Beleöntjük a marhahúslevest, belerakjuk a húst. A tetejéről leszedjük a habot, majd lefedjük, a sütőbe toljuk. Ha a hús elkészült, kivesszük, letakarjuk, félretesszük. A pecsenyelevet felforraljuk, a habját leszedjük, besűrítjük. A hússzeleteket tálra tesszük, és kevéssel a tálalás előtt meglocsoljuk az elkészült mártással. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből).

flamand_marhahus.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6216676560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása