A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Fokföldi halleves

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 01. - Házi praktikák

      1 kg ponytfej és keszeg, 1 fej vöröshagyma, sárgarépa, zellerlevél, kakukkfű, rozmaring, só, majoránna, babérlevél, 2 dl vörös bor, olívaolaj, 2 db póréhagyma, 3 db paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, bors, krumpli.

Először elkészítjük a hallét. Megtisztítjuk a pontyfejet, a keszeget, fazékba tesszük. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fűszereket, a vizet, a bort. Megsózzuk, és lassan forrásig hevítjük. 30 perc forralás után leszűrjük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, olívaolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt sárgarépát és póréhagymát. Ha a sárgarépa és a póréhagyma megpuhult, a paradicsomot is beleszeleteljük a fazékba, hozzáöntjük a hallét és a bort, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a narancshéjat, és sóval, borssal ízesítjük, lefedett fazékban, lassú tűzön egy órát főzzük, majd beletesszük a krumplit és a szeletekre vágott halat. Még pár percig főzzük. Ezután kivesszük a halszeleteket, tálra tesszük. Később a megfőtt krumplit is mellé rakjuk. A hallevest átszűrjük, a tányérokra helyezett halszeletekre ráöntjük, és petrezselyemmel megszórjuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

fokfoldi_halleves.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3016676588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása