A vilag legjobb etelei

A vilag legjobb etelei

Füstölt csülök

A világ legjobb ételei

2021. szeptember 02. - Házi praktikák

      1 db közepes csülök, 1 szál torma, 5 dkg vaj, liszt, 2 dl tejföl, 1     db citrom, cukor, só.

A csülköt előző este annyi hideg vízbe áztatjuk, hogy ellepje. Másnap a vizet leöntjük, és tiszta vízbe tesszük, lassan forraljuk kis lángon. Legalább három órán át főzzük. Ha a hús a csontról leválik, a csülök megfőtt. Hagyjuk kihűlni, majd kiszedjük a fazékból.

Hogy szépen lehessen szeletelni, egy napra hűtőszekrénybe tegyük.

Tormamártást készítünk. A vajat a liszttel (egy evőkanál) együtt felforrósítjuk, majd a csülök főzőlevével felengedjük, és simára keverjük. Közben megtisztítjuk a tormát, lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölt, és a reszelt tormát. Belekeverjük a citromlevet, és kevés cukorral ízesítjük.

Tálalás előtt a csülköt a csontról óvatosan leszedjük, éles késsel leszeleteljük, és egy tűzálló tálba tesszük a csontjával együtt. A szeleteket körbeöntjük mártással, és a sütőben átforrósítjuk. Hidegen vagy melegen tálaljuk. (Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)

fustolt_csulok.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9216677802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása